Ammattikorkeakoulu / Yrkeshögskola

Energistä osaamista!

Vaasan ammattikorkeakoulusta VAMKista valmistuu kansainvälisiä ja asiantuntevia insinöörejä, tradenomeja, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia ja sosionomeja. Työelämälähtöiset opintomme ja elinvoimainen Vaasan seutu varmistavat erinomaiset työllistymisen mahdollisuudet. VAMK painottaa koulutuksessaan energiatekniikkaa ja kansainvälisyyttä. Teemme tiivistä yhteistyötä alueen korkeakoulujen sekä seudun energiateknologian keskittymän kanssa, joka on Pohjoismaiden merkittävin.

Sinustako energiatekniikan insinööri?

Jo opiskeluaikana tehdään energia-alan projekteja yhteistyössä yritysten kanssa. Pääset tutustumaan paikalliseen elinkeinoelämään ja teollisuuteen esimerkiksi yritys- ja työmaavierailuilla sekä luomaan uusia, arvokkaita tuttavuuksia työelämää silmällä pitäen. Myös opiskeluun kuuluvassa työharjoittelussa ja opinnäytetyötä tehdessä saat hyvän käsityksen tulevista työtehtävistä ja avattua ovia mielenkiintoisiin yrityksiin.

VAMKin energiatekniikassa opiskellaan ensimmäiset kaksi vuotta yhdessä ympäristöteknologian opiskelijoiden kanssa, joten saat hyvän käsityksen myös energiantuotantoon liittyvistä ympäristönsuojelun haasteista ja ratkaisuista. Viimeiset kaksi vuotta opiskellaan englanniksi: pääset opiskelemaan eri puolilta maailmaa tulevien opiskelijoiden kanssa, kielitaitosi karttuu ja samalla saat vahvan pohjan kansainväliseen työelämään.

Opintoihin kuuluu paljon työskentelyä tiimeissä. Energiainsinöörin työtä tehdään eri puolilta maailmaa tulevien työkavereiden ja asiakkaiden kanssa, joten yhteistyötaitoja arvostetaan. Opinnoissa keskitytään erityisesti:

  • kestävään energiantuotantoon
  • voimalaitostekniikkaan
  • projektinhallintaan
  • tekniseen myyntiin ja markkinointiin

 

Lisätietoa löydät osoitteesta www.vamk.fi